Werkwijze

Aanmelding
Aanmelden​ kan via het contactformulier.
Zodra het formulier is verzonden, hoef je niets meer te doen.
Binnen de week neem ik contact met jou op, hetzij telefonisch, hetzij via e-mail.

Intake
Tijdens ons eerste gesprek maken we kennis met elkaar. Uw kind is niet aanwezig, tenzij we anders overeengekomen zijn via de telefoon.

Ik geef informatie over mezelf en mijn werkwijze, luister naar de krachten en zorgen die spelen, en samen reflecteren we op de afgelopen levensjaren van uw kind.

Na dit eerste gesprek bekijken we of en hoe we samen onderweg kunnen zijn. Mocht mijn aanpak niet passen bij wat jullie zoeken, dan help ik mee in de zoektocht naar geschikte ondersteuning.

Verloop therapie
Tijdens de volgende sessies zal uw kind individueel komen, waarbij de nadruk zal liggen op het opbouwen van een therapeutische relatie en het verkennen van de gedachten- en leefwereld van uw kind samen met hem of haar. 

Gedurende ten minste vijf sessies zal ik de zorgen en wensen evalueren, evenals de groeimiddelen waarover uw kind beschikt om deze zorgen aan te pakken. 

Na elke vijf sessies houden we een tussentijdse gesprek om ervoor te zorgen dat jullie als ouders nauw betrokken blijven. Afhankelijk van de vooruitgang en ontwikkeling van uw kind, beslissen we samen of het traject voltooid is of een vervolgplan nodig is. Dit plan dient als leidraad voor de inhoud van de vervolgsessies.

De therapiesessies blijven vertrouwelijk. Ik deel alleen de informatie waarvoor uw kind mij toestemming heeft gegeven.

Werden de doelen behaald dan wordt er besloten de therapie af te ronden. Zodra besloten is dat jullie op de juiste weg zijn en de therapie is voltooid, blijven jullie altijd welkom voor een 'bijtanksessie', mocht dat in de toekomst nodig zijn.
                     

Hoe bereid ik mijn kind voor op therapie?

De volgende tips kunnen helpen in de voorbereiding op therapie:

  • Probeer zo open en duidelijk mogelijk te spreken met uw kind.

  • Leg aan uw kind uit waarom therapie kan helpen. Hierbij kan het helpend zijn om een concreet voorbeeld te benoemen, bijvoorbeeld omdat je ziet dat hij of zij vaak bang, boos of verdrietig, … is.

  • Vertel uw kind dat dit niet erg is maar je zelf als ouder ook niet zo goed weet hoe dit komt, wat je er aan kan doen én dat je daarom samen naar iemand gaat die jullie hierbij zal proberen te helpen.

  • Leg uw kind uit dat een therapeut iemand is die al vaker andere kinderen heeft geholpen en die door te praten of door te spelen of door te tekenen zal proberen om ook uw kind te helpen.

  • Bekijk samen met uw kind de foto’s van

    ter voorbereiding op jullie komst, op deze manier wordt de eerste afspraak, meer voorspelbaar, minder spannend en net iets veiliger.
De Fluisterplek in Beeld